Koolitused ja kursused kutsehariduskeskuses

Sisestatud: 18.04.2013

TÖÖALASED TÄIENDKOOLITUSED

MAI

Klienditeenindus toitlustusvaldkonna töötajatele (24 tundi)
Sihtrühm: kursuse sobib kõigile, kes soovivad leida tööd klienditeenindajatena (ka suvehooajal). Turismi- ja toitlustusettevõtetes töötavad kelnerid/ettekandjad, samuti maa- ja taluturismiga tegelevad turismiettevõtjad ja toitlustusteenindusega tegelevad töötajad, kes puutuvad kokku peolaudade korraldamisega ning klientide teenindamisega toitlustusüritustel.
Kursuse teemad: laukatmisvahendid (lauapesu, lauanõud, toiduriistad, serveerimisriistad, klaasid, lauakatmisvahendite hooldus jm). Teeninduse liigid ja teenindajatele esitatavad nõuded- iseteenindus- selvelaud. Osaline teenindus, täisteenindus. Toitlustusteenindajatele esitatavad nõuded (teenindusstandardid, ametijuhendid).
Koolituse läbiviimise aeg: 13.mai - 28.mai  (kahel korral nädalas, esmaspäeval ja teisipäeval), kl 16:00 - 19:00
Koolitajad: Kersti Õim ja Malle Peterson
Maksumus: 111 eurot


Toiduhügieeni koolitus (6 tundi)
Kursuse sihtrühmaks on toidukäitlejad.
Eesmärk:  koolitus viiakse läbi vastavalt Toiduseadusele ja Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusele nr. 852/2004. Võimaldada õppijal omandada teadmised, oskused ja hoiakud ning esmased praktilised kogemused toiduhügieeni valdkonnas.
Kursuse teemad: toiduhügieeni põhimõisted. Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid. Toiduainete kaudu levivad haigused, toidu füüsikalised, keemilised ja mikrobioloogilised ohud. Toidu säilitamise viisid. Enesekontrolli põhimõtete tutvustamine. Õigusaktid.
Koolituse läbiviimise aeg: 20.mai, kell 15:00 -20:00
Koolitaja: Lea Kiis
Maksumus: 25 eurot

Töötervishoiu ja tööohutusalane koolitus töökeskkonnavolinikele ja nõukogu liikmetele (24 tundi)
Eesmärk:  õppija omandab vastutustundliku töökeskkonna kujundamise alased teadmised ja oskused kasutada neid oma ettevõttes. Tunneb kehtivat seadusandlust ja õigusakte. Kursuse teemad: mõisted ja üldsätted. Töötervishoiu ja tööohutuse korraldus ettevõttes. Riskianalüüs. Koolituse läbiviimise aeg: 14.- 16. mai, kell 9:00 – 17:00
Koolitaja: Urmas Käär
Maksumus: 105  eurot

 


HUVIALAKOOLITUSED JA LÜHIKURSUSED

APRILL

Kursus „Meeleolumaalimine“ (4 tundi)
Koolituse maht:   4 akadeemilist tundi
Tule ja avarda eneseväljenduse võimalusi. Maalimiskursus ei eelda eelteadmisi- ega kogemust maalimise alal. Kursus on mõeldud inimestele, keda huvitab kunstiline eneseväljendus. Kursusest osavõtja saab põhiteadmised ja esmase kogemuse akvarellitehnikast ning selle võimalustest (nt maalimine märjale/kuivale paberile, kriidi kasutamine akvarellis jm).
Koolituse läbiviimise aeg:  25. aprill, kell 17:30
Koolitaja: Kaia Kullamaa
Maksumus:  29 €

Vana mööbli restaureerimine ja remont (20 tundi)
Koolituse käigus omandatakse teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi puit mööbliesemete renoveerimises ja restaureerimises, puitpindade viimistlemises, seotiste parandamises ja koostamises.
Koolituse läbiviimise aeg:  25. aprill kuni 23.mai, kell 17:00
Koolitaja: Andres Sillak
Maksumus: 106 €

MAI

Origami- voltimine (2 tundi)
Osaleja saab põhiteadmised ja kogemuse origami tehnikast. Räägitakse ka selle tehnika kasutamisvõimalustest igapäevaelus. Kursuse teemad: origamitehnika erinevad võimalused: dekoratiiv- ja tarbevormid; lühidalt tehnika ajaloost ja võimalustest.
Koolituse läbiviimise aeg: 2. mai, kell 17:30 – 19:00
Koolitaja: Kaia Kullamaa
Maksumus: 19 eurot

Taimedega värvimise kursus (6 tundi)
Koolituse käigus saavad osalejad esmased teadmised taimedega värvimise reeglitest ja nippidest. Kursuse teemad: koolituse käigus räägitakse taimedega värvimise põhietappidest, peitsidest ning peitsimisest ja värvitakse taimedega lõnga. Koolituse sisu: taimedega värvimise põhietapid ja info taimematerjalide kogumise kohta, lõnga ettevalmistamine ning peitsimine. Värvilahuse valmistamine, värvimine. Pesemine ja kuivatamine. Praktiline töö: lõnga värvimine (näidised). Lõnga värvimiseks kasutatakse ühte taime. Peitsimisel kasutatakse nelja erinevat peitsi, et näha kuidas peitsaine mõjutab värvitooni ja lõnga. koolituse hind sisaldab värvimismaterjali ja taimi/peitse.
Koolituse läbiviimise aeg: 4. mai, kell 11:00 -15:30
Koolitaja: Marju Heldema
Maksumus: 22  eurot


Metsaretk: külaskäik metsaelanike juurde - metsloomade elu-olu (4 tundi)
Koolituse läbiviimise koht on Paralepa mets ja Haapsalu lähiümbrus. Tegu on väikese matkaga kogenud giidi ning loodussõbra eestvedamisel. Koolitus sobib laiale sihtrühmale: loodushuvilised, õpetajad, kooliõpilased, retkejuhid, täiskasvanud õppijad, kodused inimesed jt.
Koolituse läbiviimise aeg:  9. mai,  kell 15.00 – 18.00
Koolitaja: Anne-Mari Vaas
Maksumus: 12  eurot

Värvusõpetus – „Värvid meis ja meie ümber“ (3 tundi)
Kursus sobib hästi  inimestele, keda huvitab kunstiline eneseväljendus ja värvide kasutamine igapäevaelus. Kursus ei eelda eelteadmisi värvusõpetuse alal. Osaleja saab algteadmised värvusõpetusest ja värvide kasutamise võimalustest igapäevases elus. Kursuse teemad: põhivärvid, spektriring. Soojad ja külmad värvused. Värvuste kontrastid ja kooskõlad. Rütmi ja mahu efektid. Praktilised harjutused.
Koolituse läbiviimise aeg: 14. mai, kell 17:30 – 19:00
Koolitaja: Kaia Kullamaa
Maksumus: 26 eurot.

Kodukoka lühikursus „Hõrgutavad kalaroad“ (3 tundi)
Lühikursus on mõeldud huvilistele ja tublidele kodukokkadele, kes tahavad laiendada oma kokandusoskuseid. Osalejad valmistavad paarides 5 erinevat kalarooga: lõheroos rohelisel salatil, valges veinis hautatud valge kalapats köögiviljarisotoga; küpsetatud lõheliblikas ingverivõi ja laimiwokiga ja kahe kala rullid köögiviljapadjal ning valge kala pateed räimetäidisega (loetelu võib täpsustada/muutuda). Osaleja õpib koolitusel mitmeid erinevaid tehnikaid ning toorainete kasutamise viise. Koolitatav saab kaasa retseptid koos heade nõuannetega. Kursus lõppeb ühise õhtusöögiga.
Koolituse läbiviimise aeg: 21.mai, kell 17:30 - 19:45, kooli õppeköögis
Koolitaja: Tiina Sootalu
Maksumus: 22 eurot

Tutvus maitsetaimedega (2 tundi)
Käsitletavad teemad erinevate ürtide omadused ja nende kasutamisvõimalused. Ürtide kasvatamisest kodus. Osalejatel on võimalus ürte vaadata, katsuda, nuusutada ja maitsta. Kevadised rohelised taimed - nende tarvitamisvõimalused toidus ja väsimuse peletamisel. Ühine ürdikastmete valmistamine ja degusteerimine koduse leivaga. Koolitatavad saavad kaasa põhjaliku koolitusmaterjali ürtidest.
Koolituse läbiviimise aeg: 7.mai, kell 17:30 - 19:00, kooli kohvikus
Koolitaja: Tiina Sootalu
Maksumus: 14 eurot

Küsi lisainformatsiooni kursuse sisu, ajakava või lektorite kohta . Info ja registreerimine:  koolitusjuht  Ingrit Kera,  www.hkhk.edu.ee
ingrit.kera@hkhk.edu.ee  Telefon: 6661745

Sündmuste kalender
Kõik kategooriad
Oota!
Tagasiside toimetusele